top of page

Minusta

larissa raudas, sisällöntuotanto, sisällöntuottaja, blogiartikkeli, blogipostaus, blogiartikkelin hinta, blogi, bloggaaja, yritysblogi, henkilöartikkelin asiakastarinan yritysartikkelin hinta , valokuvaaja

Kirjoittaja

Olen Larissa Raudas, kokenut kirjoittaja ja sisällöntuottaja, ja pidän kuvista ja sanoista. Molemmissa on voimaa, syvyyttä ja loputtomasti mahdollisuuksia.

Vuosien aikana olen kirjoittanut monenlaisia tekstisisältöjä. Kaikkein mieluiten kirjoitan kuitenkin henkilöhaastatteluihin perustuvia artikkeleita. Kohtaamisten kautta oppii uusia asioita ja saa kuunnella hienoja tarinoita. Onnistunut haastattelu perustuu siihen, että on hyvä kuuntelija. 

Koulutukseltani olen Filosofian maisteri, ja kannustimeni kirjoittamiseen olen saanut Helsingin yliopiston kotimaisen kirjallisuuden ja viestinnän laitoksilta.

Lukemisesta olen pitänyt aina, ja lapsena vierailin säännöllisesti pienessä lähikirjastossa. Sieltä kävelin kotiin painavan kirjakassin kanssa. Kiinnostus sanoihin, tekstin kirjoittamiseen ja analysointiin ajoi minut myöhemmin kirjallisuuden opintojen pariin. 

Yhdestä asiasta olen varma. Laadukasta tekstisisältöä ei synny, jos ei ole lukenut paljon korkeatasoista kirjallisuutta. Vuosikymmenten aikana kirjallisia kilometrejä on kertynyt runsaasti mittariini, ja ajatuksiani kirjallisuudesta voi lukea kirjablogistani.

Kuvaaminen

Aloitin valokuvaamisen aikoinaan filmikameralla, ja kehitin mustavalkoisia kuvia pimiössä. Tunnelma oli salaperäinen, kun kuva ilmestyi kehitealtaassa paperin pintaan. Vaikka nykyään kuvaan pääasiassa  digikameralla, on kuvaaminen edelleen aavistuksen verran salaperäistä. Kuvaaminen on yllätyksellistä, se  on asioiden ja näkemistä kokemista uudella tavalla. Kuvaaminen vaatii samankaltaista aistien käyttöä kuin kirjoittaminen. Sekä kuvatessa että kirjoittaessa on tärkeää tarkkailla ja tehdä nopeita havaintoja ympäristöstä ja ihmisistä. 

 

Kuvissa pidän siitä, kuinka kuva pysäyttää ja vangitsee katsojan mielenkiinnon välittömästi. Hyvä kuva on itsessään tarina. Minusta on mielenkiintoista, kuinka kuva on yhä merkittävämmässä asemassa nykypäivän viestinnässä. Halusin oppia lisää valokuvaamisesta, ja suoritin valokuvaajan tutkinnon Helsingin Design Schoolissa. 

 

Sekä kuvat että teksti toimivat erillisinä tarinan kerronnan välineinä, mutta parhaimmillaan niiden välille syntyy tiivis ja dynaaminen vuoropuhelu. Siksi haluan tarjota sekä sanoja että kuvia. 

bottom of page