top of page

Ikämiehet minihameiden perässä

Larissa Raudas

30. maalisk. 2009

Doug Adamzin ja Dan Hayesin yhteistyön alku juontaa juurensa vuoteen 1977. Dan Hayes työskenteli tuolloin The Church Recording Studiossa San Franciscossa, jonne Doug Adamz suuntasi äänittämään albumiaan. Äänityssessioista alkoi yhä edelleen jatkuva tiivis yhteistyö.


Pohjois-Kalifornian klubit, kulmabaarit ja muut keikka-areenat ovat kaksikolle tulleet tutuksi tuhansien yhdessä soitettujen keikkojen myötä. 


Uusimman albuminsa Hayes ja Adamz ovat nimenneet yksinkertaisesti "Blues Duoksi". Levyn materiaali on kaksikon omaa käsialaa, ja biisejä on levylle kertynyt kymmenen kappaletta. Akustisesti soitetulla "Blues Duo" -levyllä lauluosuudet vaihtelevat Adamzin ja Hayesin kesken, ja akustisen kitaran lisäksi levyllä soi luonnollisesti huuliharppu. Levy on äänitetty livenä Marshall Music Housessa. 

Akustinen blues-levy nostatti odotukset korkealle, mutta "Blues Duo" osoittautui kerta kaikkiaan tasapaksuksi teokseksi. Levyn kaikki biisit ovat 12 tahdin perusbluesin puurtamista. Kuutosraita "All I Do" rullaa mukavan jouhevasti, mutta ei sekään tuo mitään uutta ilmoille.


Koska miehet ovat tavanneet soitannollisissa merkeissä jo vuonna 1977, on ikääkin täytynyt jo kertyä joitakin kymmeniä vuosia. Aivan nuorilta eivät herrat kansikuvassakaan näytä, mutta minihameet ovat inspiroineet artisteja kokonaisen kappaleen verran. Päätösraita "Mini Skirt Alert" varmasti puhuttaa sanomallaan osaa kuulijoista, mutta mielestäni kappaleen sanoituksessa on tragikoomista vivahdetta ottaen huomioon uurteiden syvyyden herrojen kasvoilla. 

Makes you wanna flirt, mini skirt alert…


Doug Adamz & Dan Hayes: Blues Duo. Blue Skunk Music, 2008

Doug Adamz (laulu, akustinen kitara, huuliharppu), Dan Hayes (laulu, kitara, huuliharppu)

Tuottajat: Doug Adamz & Dan Hayes


Blues-Finland.com 30.3.2009

bottom of page