top of page

Theronin oma kesäpäivä

Larissa Raudas

28. kesäk. 2016

Kapea hiekkatie vie kohti Vuosaaren Ri­ve­li­nie­meä. Helsingin itäiset lähiöt jäävät taakse, ja korkean harjun molemmin puolin välkehtii kesäinen meri. Tie mut­kit­te­lee Kal­lah­den­nie­men huvila-alueen halki lä­hem­mäk­si mää­rän­pää­tä. Jo matka Villa Andaniaan on elämys. Tien päässä on keltainen kak­si­ker­rok­si­nen puuhuvila, joka tuo häi­väh­dyk­sen 1900-luvun alun hu­vi­lae­lä­mäs­tä tähän päivään. Rakennus on val­mis­tu­nut vuonna 1919 kaup­pa­neu­vos Lauri Schro­de­ruk­sen ke­sä­hu­vi­lak­si, ja se on ark­ki­teh­ti Eino Schro­de­ruk­sen suun­nit­te­le­ma.

Talo itsessään on komea, ja lukuisat yksityiskohdat eivät lakkaa ihastuttamasta katsojaa. Vinoista ikkunoista, kapeista portaikoista ja koristeellisista ovenkarmeista hohkaa vanhan huvilan jännittävä tunnelma. Aivan omaa luokkaansa on talon lasikuisti. Pihalta avautuu upeat maisemat kohti merta ja hiekkarantaa. Kallioista maastoa reunustavat kiharaoksaiset männyt, ja rantaa koristaa korkea kaislikko.  


Villa Andania tarjoaa oivat puitteet erilaisten juhlien ja tapahtumien järjestämiseen. Saliin mahtuu noin 80 henkilöä, ja lisäksi yläkerrasta löytyy neljä kokoushuonetta. Kesäaikaan juhlat jatkuvat sujuvasti suurella pihalla. Useille Theron Cateringin työntekijöille juhlatila on tullut tutuksi työympäristönä, mutta tällä kertaa kesäkuisena iltapäivänä sinne suunnataan viettämään henkilökunnan omaa kesäjuhlaa työpäivän päätteeksi.


Kesäkauden juhlat työllistävät osaa Theron Cateringin henkilökunnasta, mutta osallistujamäärä on kuitenkin kiitettävä. Koska Theronilla on keskuskeittiön ja pääkonttorin lisäksi useita ravintoloita eri puolilla pääkaupunkiseutua, henkilökunnalla ei ole mahdollisuutta tavata kaikkia työtovereita kovinkaan usein. Asiakasneuvojana työskentelevä Lilli Masalin kertoo odottaneensa henkilökunnan kesäpäivää: ”Pääsee tapaamaan muiden toimipisteiden kollegoita, jotka ovat kaikki ihan huippuja! Juttua riittää ja nauraa saa taas paljon – kuten aina! Täällä olen tavannut myös uusia naamoja, mikä on mukavaa”. 


Kesäpäivän viettoon kuuluu rentoa seurustelua ja hyvää ruokaa, joka on valmistettu Pitäjänmäen keskuskeittiössä. Houkutteleva kattaus merihenkisine somisteineen odottaa verannalla. Kylmäpöydän erilaiset salaatit ja uunilohi on koristeltu elegantisti kesäisillä sinisillä orvokeilla, ja pihalla grillimestarina on ravintola Estradin keittiöpäällikkö Olli-Pekka Karppinen. Savu siivilöityy männynoksien lävitse, ja grillikulma on selkeästi pihan suosituin kohde. Jälkiruoaksi tarjoillaan Theronin moussekakkuja kahvin kera.  


Henkilökunnan virkistyspäivänä sää suosii, ja ilta-aurinko lämmittää erityisesti julkisivun puoleista seinustaa. ”Koska sää on lämmin, on mukava syödä ulkona ja seurustella hyvässä seurassa. Olli-Pekan ruoat ovat herkullisia kuten aina”, toteaa Masalin.


Päivän kääntyessä iltaa kohden meri on tyyni, ja huvilan piha hiljenee vähitellen. Henkilökunnan virkistyspäivä onnistui odotusten mukaisesti. Masalin kiteyttää yhteisen juhlan merkityksen: ”Virkistyspäivästä jäi itselleni hyvä fiilis, ja sain taas uutta draivia omaan tekemiseen. Viihdyn itse Theronilla juuri siksi, koska meillä on niin huikeaa porukkaa töissä ja kaikki vetävät yhtä köyttä! Olemme kuin iso perhe”.


Theron Catering blog 28.6.2016

bottom of page